Saturday, July 10, 2010

single and available..

Posted by arena at 11:01 PM
i am single n available right now!!!

at first memang tersangat2 sedih dengan apa yang telah berlaku. pertama kali dalam hidup aku dicurangi. yela, inipun hubungan pertama aku. mestila pertama kali kan...
sangatlah pedihnya Tuhan saja yang tahu. lebih pedih lagi kerana ikatan yang terjalin ini putus di tengah jalan.

tapi itulah, manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan...
dah ditakdirkan perjalanan hidup aku begini aku harus terima.

perasaan aku sukar nak digambarkan sekarang ni. tak percaya, tak sangka, takmau terima, semuanya bercampur baur. tapi yang pasti, aku harus terima...

so, from now on, aku adalah seorang yang single dan available...:)

2 comments on "single and available.."

... said...

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

......................................

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

......................................

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan

.. said...

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Post a Comment

ada komentar?
ajukan saja..saya sedia membaca